Zagrebačka policija kontrolirala ponašanje pješaka i vozača u zonama pružnih prijelaza

Sankcionirano 56 prekršitelja zbog nepoštivanja prometa na prijelazu ceste preko željezničke pruge

FOTO: PU zagrebačka
 
Tijekom proteklog vikenda te početkom ovog tjedna policijski službenici II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) uz druge obveze i zadaće postupali su i u zonama cestovnih prijelaza preko željezničkih pruga. S ciljem podizanja razine prometne kulture svih sudionika u prometu, policijski su službenici utvrdili i sankcionirali prekršaje koje čine sudionici u prometu, a poglavito pješaci.
 
Prekršaji se uglavnom ogledaju u nepoštivanju prometne signalizacije ispred pružnih prijelaza, zvučnih i svjetlećih znakova koji najavljuju nailazak vlaka ili kad je spuštena pokretna rampa, vozači je obilaze, a pješaci se nerijetko provlače ispod rampe nastavljajući dalje kretanje preko pružnog prijelaza izlažući sebe pritom velikoj opasnosti i pogibelji.
 
Prilikom navedenog postupanja policijski su službenici utvrdili i sankcionirali:
 
  • ukupno 56 prekršitelja i to:
 
  • jednog vozača osobnog automobila kojem je izdan Obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 137. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
  • 55. pješaka kojima su na mjestu događaja zbog počinjenog prekršaja iz članka 137. stavka 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama naplaćene 32. novčane kazne, izdano im je 20. Obavijesti o počinjenom prekršaju i 3. mjere pisanog upozorenja.       
 
Navedeni prekršaji su utvrđeni na pružnim prijelazima u:
 
  • Ulici Luje Naletilića 16. prekršaja,
  • u Vodovodnoj 30. prekršaja i
  • Sokolskoj 10. prekršaja.
 
 

Stranica