I ovog rujna budi dio promjena! Ostani živ i spasi živote!

ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16.-22. rujna

Foto: ROADPOL

U organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL i ove se godine od 16. do 22. rujna diljem Europe održavaju Dani sigurnosti u prometu pod geslom „Ostani živ i spasi živote!“. Kampanja se provodi četvrtu godinu zaredom, a prvi put je pokrenuta u ljeto 2020.  

Tema ovogodišnje kampanje  je agresivno ponašanje sudionika u cestovnom prometu, sa fokusom na rizična ponašanja vozača, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i lijekova te ulogu i ponašanje „mladih vozača“ u cestovnom prometu, uključujući i organizaciju ilegalnih automobilskih utrka.

Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“:
 
  • brzine,
  • alkohola,
  • nekorištenja sigurnosnog pojasa te
  • nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.

18. rujna obilježit će se i Dan bez poginulih u prometu.

Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. I prošle smo godine zajedno uspjeli! - na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj drugu godinu zaredom nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.

Odgovornim ponašanjem u prometu spasimo živote i ove godine!

Stranica