Pravomoćnošću sudske presude vozaču trajno oduzeto vozilo u korist Republike Hrvatske

Vozilo je oduzeto bez naknade u korist Republike Hrvatske

FOTO: Ilustracija

U petak, 10. studenog 2023. godine oko 19.30 sati u Dugom Selu, 71-godišnji je muškarac upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se parkirnim prostorom u Ulici Josipa Zorića u smjeru juga, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaja svog vozila.
Uslijed toga naletio je na vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnjak, a koji se kretao navedenim parkiralištem u smjeru sjevera i u trenutku nesreće bio zaustavljen uz desni rub parkirnog prostora.
Obavljenim nadzorom te alkotestiranjem policijski su službenici utvrdili da je 71-godišnjak upravljao pod utjecajem od 1,98g/kg alkohola u organizmu zbog čega je uhićen i doveden na Općinski sud u Sesvetama gdje mu je izrečena:
 
  • novčana kazna u iznosu od 2.300 eura,
  • zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci,
 
Vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao te je nadležnom sudu predloženo trajno oduzimanje navedenog vozila jer je uporabljen za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa.

Pravomoćnošću sudske presude vozilo je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske.

Stranica