Povodom obilježavanja blagdana Svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije služena sveta misa u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Svetoj misi prisustvovali načelnik PU zagrebačke Marko Rašić i ostali suradnici

FOTO:  PU Zagrebačka

Uoči dana policije i nadolazećeg blagdana sv. Mihaela, u Policijskoj upravi zagrebačkoj danas, 24. rujna 2024. godine, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije vlč. Tomislav Hačko zajedno s policijskim kapelanom Policijske uprave zagrebačke vlč. Ivanom Grinišinom predslavio je Svetu Misu te se sjećanjem, molitvom i zahvalom na sve poginule i umrle pripadnike zagrebačke policije ušlo u obilježavanje Dana policije, zazivajući blagoslov i snagu nebeskog zaštitnika Sv. Mihaela na sve one koji slaveći život i dalje svojim radom časno i neumorno svakodnevno doprinose Policijskoj upravi zagrebačkoj u stvaranju osjećaja mira i sigurnosti, a time i poboljšanju kvalitete života svih naših sugrađana.
 
U nazočnosti djelatnika Policijske uprave zagrebačke, euharistijskom slavlju prisustvovali su načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Danijel Blaić, zajedno s članovima užeg kolegija i suradnicima. Misnom slavlju prisustvovali su predstavnice Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „Hrvatski feniks“, Udruge „Vukovarske majke“ ,predstavnice Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Grada Zagreba te predstavnice Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Grada Zagreba.

Velečasni Hačko u svojoj propovijedi je istaknuo važnost molitve svetom Mihaelu koji čuva i štiti sve policijske službenike u njihovim svakodnevnim izazovima i poslovima koje predano obavljaju te snagu ljubavi koju svaki od nas daruje drugima i time ispunjava svoju zadaću i poslanje u ovom surovom svijetu.

„Svaki čovjek iako je grešan i nesavršen ako je svjestan svojih grijeha i moli se i živi po načelima ljubavi može doseći savršenstvo“-riječi su koje je uputio velečasni Hačko.
Istaknuo je i zahvalio se svim poginulim braniteljima i policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke koji su svoj život dali za domovinu te spomenuo njihove članove obitelji koji su bili nazočni na svečanom misnom slavlju, rekavši da je i sam Isus napomenuo kako nema veće ljubavi nego kad svoj život položimo za svoje prijatelje.

Policijski službenici svojim ispunjavanjem zadaća i služenjem građanima doprinose boljem životu svih te uz pomoć zaštitnika svetog Mihaela pošteno i hrabro se bore protiv svih oblika nasilja čuvajući tako sigurnost grada Zagreba i zagrebačke županije.
 
Poslije Svete Mise odana je počast za poginule i nestale branitelje Policijske uprave zagrebačke u zgradi Policijske uprave ispred Spomen ploče poginulih i nestalih branitelja, kada je u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, načelnik Policijske uprave zagrebačke, Marko Rašić svečanim dostojanstvenim činom zajedno sa suradnicima zapalio svijeću ispred Spomen ploče poginulih i nestalih branitelja uz završnu molitvu za poginule i nestale policajce koju je predvodio policijski kapelan Policijske uprave zagrebačke velečasni Ivan Grinišin, a paljenju svijeća i odavanju počasti pridružile se su i predstavnice spomenutih udruga.
 

Stranica