U Velikoj Gorici upravljao pod utjecajem alkohola

Vozač kažnjen kaznom zatvora i novčanom kaznom

FOTO: Ilustracija

U petak, 27. rujna oko 09.15 sati, u Velikoj Gorici, kolnikom ulice Franje Boška Kirinčića, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 61-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 9 utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem od 1,62 g/kg alkohola u organizmu.
 
Vozač je uhićen i priveden u službene prostorije te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja nakon čega je doveden na nadležni Prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 50 eura i kazna zatvora u trajanju od 10 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca.

 

Pobjegao s mjesta prometne nesreće koju je skrivio pod utjecajem alkohola
Određeno mu zadržavanje u trajanju od sedam dana

 
U petak, 27. rujna oko 18.40 sati u mjestu Šćitarjevo, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 50-godišnjak, a kretao se sporednom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s cestom kroz mjesto Šćitarjevo, ušao je u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Tom je prilikom na njegovo vozilo naletio osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 67-godišnjak, a koji je se kretao ulicom Šćitarjevo u smjeru jugoistoka, a u trenutku nesreće imao je prednost prolaska.
 
Obavljenim očevidom utvrđeno je da 67-godišnjak upravlja pod utjecajem od 2,12 g/kg alkohola u organizmu te da se udaljio s mjesta događaja prometne nesreće a da nije s drugim sudionikom popunio europsko izvješće ili razmijenio podatke o sebi i vozilu.
 
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 50-godišnjeg je vozača izdan obvezni prekršajni nalog dok je 67-godišnji vozač uhićen i doveden na nadležni Prekršajni sud u Velikoj Gorici gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od sedam dana te je prepraćen u Zatvor Zagreb.

Stranica