Zagrebački policajci razriješili niz od 20 kaznenih djela

Cilj su bili skupocjeni parfemi, otuđeno ih je 118

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 20 godina zbog sumnje u počinjenje ukupno 20 kaznenih djela krađa na području Maksimira, Centra, Dubrave i Trešnjevke od kojih je kazneno djelo teške krađe počinio zajedno s 27-godišnjakom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni od 24. veljače do početka listopada 2024. u popodnevnim satima, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoji, dolazio u trgovine gdje je iskoristio zauzetost zaposlenika te s polica otuđivao parfeme.

Sumnja se da su zajedno i po dogovoru počinili kazneno djelo teške krađe na način da su krajem kolovoza 2024. u popodnevnim satima, osumnjičeni s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došli su u trgovinu gdje su iskoristivši zauzetost zaposlenika prišli prodajnim policama te otuđili  devet parfema na način da su ih uzeli s prodajnih polica te u rukama iznijeli iz trgovine, a da pritom nisu platili te se dali u bijeg.

Otuđeno je 118 ranih vrsta parfema, a materijalna šteta počinjena ovim djelima iznosi oko 14.665 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska druge osumnjičene osobe.
 

Stranica