Svaki od dvoje nesavjesnih vozača u prometu kažnjeni s više od 2800 eura

Jedan vozač upravljao pod zabranom a drugi bez položenog vozačkog ispita neregistriranim vozilom
 

FOTO: Ilustracija

Skrivio prometnu nesreću u Novom Zagrebu

U petak, 11. listopada oko 20.15 sati u Novom Zagrebu dogodila se prometna nesreća koju je skrivio 57-godišnjak na način da je pod utjecajem alkohola od 3,05 g/kg u organizmu te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju  upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se kolnikom parkirališnog prostora kućnog broja 15 Puškarićeve ulice u smjeru sjeveroistoka gdje je zaustavio vozilo na kolniku navedenog parkirališnog prostora te napustio vozilo, a da prije nije poduzeo sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno. Nakon toga vozilo je samo krenulo s mjesta na kojem je ostavljeno u smjeru juga, gdje je stražnjim dijelom naletjelo na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka koji se nalazio parkiran na parkirališnom mjestu uz južni rub kolnika navedenog parkirališnog prostora.

Vozač je zbog počinjenih prekršaja uhićen te doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena:
  • novčana kazna u iznosu od 2.800 eura,
  • zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 

Zaustavljen u Ventilatorskoj ulici u Lučkom

U subotu, 12. listopada oko 20.25 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Hrvatskoselskom ulicom u smjeru sjevera te se nije zaustavio na znak policijskog službenika već se nastavio dalje kretati u smjeru istoka ali je ipak zaustavljen kod Ventilatorske ceste.
Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja neregistriranim vozilom za koje nije sklopio ugovor o obveznom osiguranju u prometu te pod utjecajem alkohola od 1,15 g/kg u organizmu.
Daljnjim nadzorom utvrđeno je i da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.850 eura.

Stranica