Policijski službenici posumnjali na tehničku neispravnost školskog autobusa, sve potvrđeno na izvanrednom tehničkom pregledu

Vozač kažnjen novčanom kaznom, dok protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi pokrenut prekršajni postupak

FOTO: Ilustracija

U utorak, 15. listopada oko 7.20 sati, na temelju višegodišnje suradnje policije i obrazovnih ustanova s ciljem zaštite najmlađih sudionika u prometu - djece, a u isto vrijeme i poštivanja prometne kulture kako bi se umanjili rizici koje dovode do prometnih nesreća, obavljen je nadzor autobusa i vozača koji je trebao prevoziti učenike osnovne škole s područja Centra na izlet.
 
Prilikom tog nadzora autobusa i vozača, policijski službenici posumnjali su da 45-godišnji vozač upravlja tehnički neispravnim autobusom zagrebačkih registarskih oznaka. Vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled gdje su utvrđeni nedostaci - veći nedostaci, zbog kojih je vozilo isključeno iz prometa.
 
Zbog navedenog protiv pravne osobe će biti pokrenut prekršajni postupak izdavanjem Obaveznog prekršajnog naloga, gdje je predviđena novčana kazna protiv pravne osobe u iznosu od 1.320 do 3.980 eura, protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi novčana kazna u iznosu od 450 do 1.580 eura dok je vozač kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 260 eura.
 

Stranica