Zagrebačka policija predala pritvorskom nadzorniku dvojac osumnjičen za kaznena djela

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 34 godine i državljankom francuske starosti 26-godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Teška krađa“ kazneno djelo “Računalna prijevara“ u pokušaju i kazneno djelo „Krađa“.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 15. svibnja u poslijepodnevnim satima zajedno došli u trgovinu, prišli oštećenoj nakon čega joj je osumnjičeni, na osobito drzak način iz ruke otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Osumnjičeni su potom zajedno otišli do obližnjeg bankomata gdje su pokušali podignuti novac, ali u tome nisu uspjeli.
 
Nadalje, sumnja se, nakon tri dana, 18. svibnja oko 15 sati, i ovaj put zajedno su došli u Dubravu s ciljem prisvajanja tuđe pokretne stvari, prišli parkiranom osobnom automobilu te su otvorili otključana vrata i otuđili udarnu bušilici i razni alat koji se nalazio unutra.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 7000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.


FOTO: Ilustracija

Stranica