I drugog dana vikenda nastavljena je akcija ciljano usmjerena na grubo kršenje prometnih pravila

Utvrđeno je ukupno 127 prekršaja iz segmenta cestovnog prometa

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke, u noći s 29. na 30. srpnja 2023. godine, provedena je akcija pojačanog nadzoru u prometu, a posebice u Gradu Zagrebu i to u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir. Vozači koji upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvaraju buku te takvim načinom vožnje također remete javni red i mir i krše propise, posebice u cestovnom prometu.
 
Tijekom provođenja akcije, policijski službenici nisu zaprimili niti jednu dojavu oko mogućih okupljanja u vezi ilegalnih uličnih utrka ili takve vrste okupljanja dok su zaprimljene tri dojave o kršenju prometnih propisa. Tijekom postupanja po zaprimljenim dojavama, policijski službenici nisu zatekli vozila niti osobe na koje su se dojave odnosile niti su utvrđeni elementi prekršaja ili drugih kažnjivih radnji.
 
Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontrole vozila i vozača utvrđeno je ukupno 129 prekršaja, od kojih je 127 prometnih prekršaja te dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Od ukupno utvrđenih 127 prometnih prekršaja utvrđeno je:
 
-15 prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (najveća izmjerena koncentracija alkohola je
  2,37 g/kg, dva su vozača uhićena i dva vozača su zadržana na otrježnjenju)
-56 prekršaja nepropisne brzine
-23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
-jedan prekršaj zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom
-10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji
-tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila
-19 ostalih prekršaja.
 
Osim navedenog, u vrijeme pojačanog postupanja dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta, pet na području Zagreba i jedna na području Zaprešića.
 
Ujedno, podsjećamo da Policijska uprava zagrebačka u dane vikenda provodi akcije pojačanog postupanja u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama, a o kojima akcijama redovno izvješćujemo javnost njenom najavom, a u konačnici i provedenim rezultatima.

Stranica