Odana počast na Oltaru Domovine na Medvedgradu

"Štit Domovine"

FOTO: PU zagrebačka

Danas, 6. rujna 2023. godine, uoči najvećeg policijskog sportskog događaja „Štit Domovine Zagreb 2023“ kojim slavimo život, unatoč natjecateljskim željama i obvezama, nismo zaboravili one zbog kojih smo danas sigurni u  našoj domovini Republici Hrvatskoj.

Prvenstveno izaslanstva natjecatelja, a zatim i organizatora natjecanja - Policijska uprava zagrebačka s načelnikom Markom Rašićem i suradnicima, predstavnicima Ravnateljstva policije i Udrugama proizašlima iz Domovinskog rata na Oltaru Domovine na Medvedgradu su u tišini polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i prigodnom molitvom, odali počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, policajcima  i vojnicima i svim civilnim žrtvama i nestalima u Domovinskom ratu.

U uvodnom obraćanju je voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke, Marija Goatti, još jednom naglasila važnost žrtve hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika te svih civilnih žrtava i nestalih u Domovinskom ratu te okupljene pozvala na minutu šutnje kako bi im svi zajedno odali počast.

„Njihova djela učinila su ih besmrtnima, a naša su sjećanja zahvala na njihovoj žrtvi za nas i Domovinu“ naglasila je voditeljica Marija Goatti.

Radi njih, časna je zadaća hrvatske policije, vojske i svih srodnih službi, s obzirom na nove povijesne i političke okolnosti, stvaranje novih vrijednosti ne samo za Hrvatsku nego i za bolji i sigurniji Svijet.

Don Marin Drago Kozić, policijski kapelan Policijske uprave zagrebačke istaknuo je „Trebamo biti zahvalni na darovanoj slobodi i miru po našim braniteljima koji su svoje živote položili za vječne ideale te ih se treba spominjati u zahvalnosti, čuvajući ih od zaborava kako bi nama bilo sveto ono za što su oni dali svoj život“

Neka im je vječna slava i hvala !

Vezana vijest: „Štit Domovine“ – Vidimo se u centru Zagreba na „Trgu bana Josipa Jelačića“ u petak u 17 sati
 

Stranica