Adventska duhovna priprava za djelatnike Sektora za granicu, PP Samobor i PGP Bregana

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2012/22.12_1/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Danas je u kući susreta Tabor u Samoboru  održana duhovna priprava pred blagdan Kristova rođenja za djelatnike koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor i Postaji granične policije Bregana. Predvođeni svojim načelnicima  sudjelovali su na ovoj duhovnoj pripravi, koju je vodio fra Zvjezdan Linić. Prije svete mise bila je mogućnost  za ispovijed, a ispovijedao  je i fra Zvjezdan.

Svetu misu predslavio je fra Zvjezdan Linić uz koncelebraciju policijskog kapelana za PU zagrebačku don Marina Drage Kozića. U svojoj propovijedi fra Zvjezdan je govorio o važnosti jaslica, dekoru koji je prisutan kod mnogih obitelji, a napose su jaslice izložene u svakoj crkvi, župi. Prve jaslice postavio je sv. Franjo Asiškiu talijanskom mjestu Grecciju 1223.godine. Naglašeni su određeni simboli koje moramo poštivati kod postavljanja jaslica: drvo, simbol neba i zemlje. Spoj neba i zemlje dogodio se u Kristovu rođenju. Tri kralja simboliziraju cijeli svijet. I mi smo dio tog svijeta. Krist se rodio i došao na svijet da spasi svakoga čovjeka. Posebna priča vezana je uz anđele.  Ovih dana slušamo u Evanđelju puno o anđelima, ali s posebnom porukom: Ne boj se! S porukom mira i radosti. Poruka je to za sve nas. U našim životnim problemima s kojima se susrećemo i koje proživljavamo. Isus dolazi u tvoj život, u sve tvoje probleme. Ne boj se! Osjeti radost i mir Božića. Došao sam da radost imaju – piše Ivan evanđelista. U toj radosti i miru Vama i vašim obiteljima  blagoslovljen i radostan Božić, izrazio je čestitku okupljenima fra Zvjezdan.

Nakon mise fra Zvjezdan je položio na svakoga ruke i molio po vlastitoj nakani. Zahvalni Gospodinu za divna djela koja smo doživjeli u obnovi svoje vjere, kao i za  zajedništvo u kući Tabor, zahvalni smo uvijek fra Zvjezdanu, koji odvoji svoje dragocjeno vrijeme i za naše djelatnike.  



Stranica