Bez položenog vozačkog upravljao i činio prometne prekršaje pa mu privremeno oduzeto vozilo

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Sud odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana učestalom ponavljaču

U četvrtak, 3. prosinca 2020. godine oko 14.15 sati u Zagrebu u Ulici I. Kanalski put II. Odvojak, u nadzoru prometa policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.
 
Provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Dodatnim  provjerama, utvrđeno je da je 28-godišnjak do sada više puta evidentiran kao počinitelj istovrsnog prekršaja, odnosno da od ranije već ima dvije pravomoćne odluke Suda, zbog čega su ostvareni zakonski uvjeti za primjenjivanje odredbe iz članka 229. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama odnosno za privremeno oduzimanje vozila.
 
Vozač je uhićen te smješten u jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada Prekršajnog suda zbog počinjenih prekršaja, nakon čega ga je Sud proglasio krivim te mu je određeno zadržavanje od 15 dana. Nakon tog roka bit će mu izrečena presuda.

FOTO: ilustracija

Stranica