Blagoslov djelatnika i prostorija u PU zagrebačkoj

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2012/27.1/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Danas je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio obred blagoslova u centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke u Matičinoj ulici. Blagoslovu su nazočili načelnici Odjela i Sektora, kao i djelatnici koji svoje radne zadaće obavljaju u ustrojstvenim jedinicama ove uprave na području Matičine i Petrinjske ulice. Na početku godine primili su blagoslov u svom radnom prostoru, a obilje Božjeg mira poželio im je otac biskup zajedno s policijskim kapelanom vlč. Davidom Klarićem.

U prigodnom obraćanju i molitvi otac biskup je istaknuo vrijednosti koje bi trebale biti na prvom mjestu u životu svakoga kršćanina, a posebno vrijednosti koje krase policijski poziv kao što je briga za bližnjega, koja može dovesti do potpune požrtvovnosti i velikodušnosti, u iskazu pomoći bližnjemu u nevolji. Božja pomoć i blagoslov neka nas prati u svakom našem nastojanju oko pomoći bližnjemu, naglasio je otac biskup.

Završen je blagoslov djelatnika i prostorija u ostalim ustrojstvenim jedinicama koje su dislocirane, poglavito Policijske postaje, a udijelio ga je policijski kapelan vlč. David Klarić. On je obišao sve Policijske postaje koje su na području PU zagrebačke, kao i neke Odjele, Sektore koji su dislocirani. Bila je to prigoda za susret s rukovoditeljima i s djelatnicima u svakoj ustrojstvenoj jedinici. Kapelan je u prigodi blagoslova uručio i popratno pismo u kojem se obraća djelatnicima i u kojem je naznačena važnost djelovanja policijske kapelanije. U njemu je izražena želja za dobrom suradnjom, a nova godina neka bude uspješna i blagoslovljena za sve djelatnike, kao i za njihove ukućane, napisao je vlč. Klarić.



Stranica