Četvorica muškaraca zbog vožnje pod utjecajem alkohola kažnjeni na sudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/casa vise zivot manje.jpg

Dva puta izazvao prometnu nesreću, dva puta pobjegao s mjesta događaja, ali pronađen

FOTO: Ilustracija

U petak, 17. prosinca oko 17.40 sati u Zagrebu, 66-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,19 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Vrabečak u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 2 B Vrapčanske ulice i izlaskom iz desnog zavoja, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste  te je izgubio nadzor nad vozilom  i prešao na traku Ulice Vrabečak namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tada je naletio na drugi osobni automobil koji se kretao Ulicom Vrabečak u smjeru juga. Nakon prometne nesreće osumnjičeni  je napustio mjesto prometne nesreće i bez zaustavljanja se dalje nastavio kretati Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera. Prolaskom kroz raskrižje Vrapčanske ulice s Ulicom Jačkovina i Žagarovom ulicom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je prešao na traku Vrapčanske ulice namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog da bi ponovno naletio na još jedan osobni automobil koji se kretao Vrapčanskom ulicom u smjeru juga, dok je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen na znaku crvenog svijetla na semaforu. Nakon i te prometne nesreće 66-godišnjak je ponovno napustio mjesto prometne nesreće, a da prethodno nije s drugim sudionikom popunio i potpisao Europsko izvješće ili na drugi način razmijenio podatke o sebi i vozilu. U prometnim nesrećama je nastala materijalna šteta. Policijski službenici su osumnjičenog i njegov osobni automobil pronašli nedugo nakon prometnih nesreća te su osumnjičenog uhitili i uz optužni prijedlog odveli na Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu.  Na Sudu je 66-godišnjak proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 13.800 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.
 
Istog dana oko 20.35 sati je 30-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,88 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Samoborskom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 134 F, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te je sletio s kolnika u kanal za oborinske vode. Nakon slijetanja nastavio se voziti kanalom za oborinske vode u smjeru istoka, gdje je dolaskom u visinu Domaslovečke ulice, u pokušaju da izađe iz kanala za oborinske vode, došlo do nekontroliranog kretanja vozila koje je potom naletjelo na betonski most, a uslijed čega se vozilo prevrnulo. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6500 kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornih vozila u trajanju od četiri mjeseca.
 
U nedjelju, 19. prosinca par minuta iza ponoći, 26-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,85 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Oranice u smjeru juga. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola je isključen iz prometna i oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, sok je na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca.
 
U nedjelju, oko 1 sat, 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,55 g/kg) upravljao osobnim automobilom, a kretao se Jadranskom avenijom u smjeru juga. Zbog počinjenog prekršaja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.
 

Stranica