Cilj mu bili skupocjeni parfemi koje je otuđivao s polica drogerija

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Kaznena djela činio na području Maksimira, Centra i Sesveta

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 15 kaznenih djela od čega je 11 kaznenih djela „Krađa“ i četiri kaznena djela „Teška krađa“ .
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni, od kraja kolovoza 2022. do početka siječnja 2023. godine, neovisno o dobu dana, u čak jedanaest navrata, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoji, došao u različite drogerije na području Maksimira i jednu na području Sesveta, iskoristio zauzetost zaposlenica te otuđio veću količinu parfema.
 
Isto tako, sumnja se da je osumnjičeni na području Centra počinio četiri drske krađe na način da bi došao u drogeriju s police uzeo više parfema te trčeći pobjegao. U tome su ga pokušali zaustaviti zaštitari odnosno zaposlenica trgovine, međutim nisu uspjeli.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 5552 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog u zakonskom roku predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu

Stranica