Derbi 5. kola SuporSport HNL-a između GNK „Dinamo“ i HNK „Hajduk“ prošao bez sigurnosnih izgreda

Slika /PU_ZG/ilustracije/Foto 2, Borongaj.jpg

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije, temeljne i prometne te kriminalističke policije, uz zračnu potporu policijskog helikoptera

FOTO: Ilustracija

Jučer, 13. kolovoza s početkom u 21:05 sati na stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica 5. kola SuperSport između GNK Dinamo i HNK Hajduk. Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika.
 
Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika preuzelo koordinativnu ulogu te je tako Policijska uprava zagrebačka, u suradnji s drugim policijskim upravama, organizirano provela prihvat 117 osobnih vozila te 14 kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.
 
U službene prostorije policije privedeno je ukupno 17 osoba , od čega trojica domaćih i 14 gostujućih navijača. Dvojica domaćih navijača privedena su zbog pirotehnike, dok je jedan zbog odbijanja alkotesta. Iz redova gostujućih navijača privedeno je ukupno 14 osoba: četvorica zbog alkoholiziranosti, dvojica zbog posjedovanja droga, i osmorica zbog pirotehnike, među kojima i dvojica maloljetnika.
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja u odnosnu na svih 17 osoba, njih 11 će danas biti odvedeno na nadležni prekršajni sud (dvojica domaćih i devetero gostujućih navijača).  U odnosu na četvoricu proveden je redovni postupak, dok za dvojicu nisu potvrđene sumnje u protupravno ponašanje.
 
U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije, temeljne i prometne te kriminalističke policije, uz zračnu potporu službenog policijskog helikoptera.
 
Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog stajališta protekne sigurno za posjetitelje, a za građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.
 

Stranica