Došli iz druge države da bi u Zagrebu uzgajali marihuanu ali otkrili ih zagrebački policajci

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Srpanj/DROGA 5722/Slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pretragom kuće između ostalog pronađene 284 zasađene stabljike i pištolj

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije (36,39 i 48) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.
 
Sumnja se da su osumnjičeni, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu koju su po sazrijevanju sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu.



Naime, policijski službenici su svoju sumnju potvrdili obavljenom pretragom kuće na području Dubrave kojom se koriste osumnjičeni te su tom prilikom pronađena dva improvizirana laboratorija s opremom za umjetni uzgoj bilja, 11 000 grama lišća i granja marihuane, 680 grama marihuane, 284 zasađene stabljike visine od 40 do 140 centimetara, dvije vage, oprema za pakiranje  te jedan pištolj kalibra 7,65 mm s pripadajućim spremnikom i streljivom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica