Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Slika /PU_ZG/ilustracije/pozar kuca.JPG

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Naime, sumnja se da je 18. veljače 2019 godine u Sesvetama, u mjestu Kučilovina Bolčevićev odvojak u večernjim satima, došao do vikendice vlasništvo 62-godišnjaka gdje je zapaljivom tekućinom polio drveni zid vikendice, a koji se sastoji od natkrivene terase i zatvorenog objekta, koji se zapalio i u potpunosti izgorio. Nadalje, tijekom noći nekoliko sati kasnije u istoj ulici također kao i prethodni put osumnjičeni je prišao drvenoj vikendici vlasništvo 38-godišnjakinje koju je zapalio te je nagorjela jedna daska ali je požar ubrzo ugašen, te se nije proširio na cijeli objekt.

Također, sumnja se da je od 2 do 3. ožujka 2019. godine u neutvrđenom vremenu također kao i prethodna dva puta u mjestu Kučilovina, u odvojku Bolčevići izazvao požar na vikendici vlasništvo 39-godišnjaka na identičan način je prišao vikendici gdje je djelovanjem otvorenog plamena  izazvao požar koji se proširio na drvene dijelove i krov kojom prilikom je ista u potpunosti izgorjela.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica