Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

NADOPUNA DOGAĐAJA
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 20-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Teška krađa“ u pokušaju, „Prisila prema službenoj osobi“ i kazneno djelo „Krađa“.
 
Sumnja se da su između 17. i 18. siječnja u noćnim satima, osumnjičeni 27-godišnjak i 20-godišnjak došli na područje Peščenice u Ulicu IV. Kozari put te otuđili osobni automobil marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 28-godišnjakinje. Nakon otuđenja osobnog automobila marke Opel, osumnjičeni dvojac se u istome vozilu uputio u nepoznato da bi 18.siječnja 2022. godine, desetak minuta poslije ponoći, došli do Ulice grada Chicaga s namjerom otuđenja vozila marke „Ford Transit“ zagrebačkih registracijskih oznaka.  Nakon razbijanja stakla vozila marke „Ford Transit“ 27-godišnjak je uočen od strane policijskog službenika koji je bio izvan službe i koji je potrčao za počiniteljem te mu izdao  naredbu „Stoj, policija!“. Na naredbu policijskog službenika osumnjičeni se oglušio, dok je 20-godišnjak osobnim automobilom marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka krenuo prema policijskom službeniku koji je izbjegao nalet automobila bacivši se u stranu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu



U utorak, 18. siječnja oko 0.15 sati na Peščenici u Ulici grada Chicaga, na ulici, nakon što je uočio da je nepoznati počinitelj razbio staklo na vratima njegovog kombi vozila, policijski službenik koji je bio izvan službe potrčao je za počiniteljem te mu izdao naredbu „Stoj, policija!“. Na naredbu policijskog službenika osumnjičeni se oglušio, dok je drugi, za sad nepoznati počinitelj osobnim automobilom marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka krenuo prema policijskom službeniku koji je izbjegao nalet automobila bacivši se u stranu. Nepoznati počinitelji su se potom navedenim automobilom udaljili s mjesta događaja. Tijekom događaja policijski službenik nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Stranica