Dovršeno kriminalističko istraživanje – osumnjičen za nadriliječništvo, prijevaru u gospodarskom poslovanju i neovlaštenu uporabu tuđe tvrtke

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“, kazneno djelo „Nadriliječništvo“ i kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe tvrtke“.

 
Sumnja se da je osumnjičeni u svibnju 2018. godine, znajući da ne posjeduje dozvolu za promet medicinskim proizvodima koju izdaje ovlaštena agencija, u prostorijama trgovačkog društva čija je odgovorna osoba bio u tom trenutku, pred više osoba održao prezentaciju uređaja za koji je znao da nije u evidenciji medicinskih proizvoda. Uređaj je tada, sumnja se, prodao oštećenoj za iznos od 4000 kuna te sklopio kupoprodajni ugovor, a ugovor je potom ovjerio pečatom navedenog društva, iako je znao da u vrijeme sklapanja ugovora nije bio ovlaštena osoba za zastupanje tog društva. Naime, trgovačko društvo je zastupanje prodalo drugoj osobi.
 
Također, sumnja se da je počinio kazneno djelo „Nadriliječništvo“ na način da je početkom srpnja 2019. godine na području centra, u prostorijama drugog trgovačkog društva, iako nije posjedovao odobrenje nadležnog ministarstva za obavljanje zdravstvene djelatnosti te je dogovorio besplatni pregled ultrazvuka, no nije oštećenoj obavio pregled, već joj je uzeo uzorak krvi te utvrdio da oštećena ima masnoću u krvi, a zbog čega joj je i prodao dodatke za hranu za iznos od 1000 kuna.
 
Temeljem naloga Županijskog suda obavljena je pretraga stana na području centra te su pronađena 22 komada uređaja za medicinsku terapiju i razna dokumentacija.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.   
 

Stranica