Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg
FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ te nad 65-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela poticanjem.
 
Utvrđena je sumnja da je policijski službenik, od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine, na traženje 65-godišnjaka te koristeći svoja ovlaštenja policijskog službenika na rukovodećem radnom mjestu unutar Policijske uprave zagrebačke, informirao 65-godišnjaka o tijeku i sadržaju izvida kroz višekratne sastanke i komunikaciju sa 65-godišnjakom te, koristeći svoj položaj, utjecao na bitne radnje i ishod samog kriminalističkog istraživanja u kojem je njegova ustrojstvena jedinica provodila izvide, a s ciljem da 65-godišnjaku pogoduje olakšavanjem procesnog položaja kao osumnjičenika u kaznenom predmetu, na koji način mu je omogućio da protiv njega ne bude podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Stranica