Drugog dana vikend akcije u prometu utvrđeno ukupno 146 ciljanih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 1,95 g/kg zabilježena je kod 31-godišnjaka

FOTO: Ilustracija

U drugom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:
 
- ukupno 146 prometnih prekršaja, od čega su 26 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 42 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, osam zbog nepropisnog korištenja mobitela, 18 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 52 ostala prekršaja. Pet je osoba zadržano do otrježnjenja dok je četiri dovedeno na nadležni sud.
 
Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 31-godišnjaka koji je u Ulici Zlatarova Zlata u Zagrebu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,95 g/kg alkohola, kod 24-godišnjaka koji je u Ulici 153. brigade hrvatske vojske u Velikoj Gorici upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,82 g/kg alkohola te kod 49-godišnjaka koji je u Ulici Črnomerec u Zagrebu upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 1,63 g/kg alkohola.

Stranica