Dva improvizirana laboratorija, više od šest kilograma marihuane te heroin i amfetamin pripremljen za prodaju pronađeni u kući 45-godišnjaka

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/listopad/21-10-23/foto1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Droga pakirana i pripremljena za prodaju pronađena pretragom kuće u Gornjoj Bistri

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom razdoblju u kući na području Gornje Bistre, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao. Također, sumnja se, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao je veće količine heroina i amfetamin, nakon čega je drogu prepakiravao i potom preprodavao na ilegalnom tržištu.
 
Naime, policijski službenici sumnju su potvrdili 20. listopada pretragom kuće u Gornjoj Bistri u vlasništvu članice obitelji osumnjičenog kojom prilikom su pronašli dva improvizirana laboratorija za uzgoj konoplje te ukupno 6110 grama konoplje tipa droga pakirane u 18 posudaukupno 45,15 grama heroina pakiranog u četiri paketa te 0,2 grama amfetamina.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica