Dvije žene osumnjičene za 12 krađa, a jedna od njih i za razbojničku krađu

Slika /PU_ZG/ilustracije/pol autic 3.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom i 41-godišnjakom zbog sumnje da su počinile 12 kaznenih djela „Krađa“ dok je 35-godišnjakinja sama počinila jedno kazneno djelo „Razbojnička krađa“

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom i 41-godišnjakom zbog sumnje da su počinile 12 kaznenih djela „Krađa“ dok je 35-godišnjakinja sama počinila jedno kazneno djelo „Razbojnička krađa“.
 
Sumnja se da su s ciljem pribavljanja tuđe pokretne stvari između 27. kolovoza 2020. i 12. listopada 2021. godine zajedno dolazile do trgovina na području Črnomerca. U pogodnom trenutku, sumnja se, iskorištavale  su zauzetost zaposlenika te s prodajnih polica otuđivale različite kozmetičke proizvode nakon čega bi se udaljavale iz trgovina.
 
Također, sumnja se i da je 35-godišnjakinja s istim ciljem počinila još jedno kazneno djelo. Naime, 5. rujna 2022. godine oko 18.30 sati, sumnja se, došla je u trgovinu u Ulici Velimira Škorpika u Zagrebu te s polica otuđila više različitih proizvoda koje je potom pospremila u plastičnu vrećicu koju je donijela sa sobom. U namjeri da s otuđenim napusti trgovinu pokušale su ju zaustaviti zaposlenice trgovine, no ona ih je odgurnula te im verbalno zaprijetila da će ih ozlijediti oštrim predmetom.  U pomoć oštećenima tada je priskočio još jedan zaposlenik trgovine koji je osumnjičenoj uspio iz ruku istrgnuti otuđeno, nakon čega se osumnjičena dala u bijeg.
 
Materijalna šteta iznosi oko 24.200 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica