Dvojac osumnjičen za četiri provale u prostore poslovnih subjekata na području Dubrave

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 39-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela „Teška krađa“ povaljivanjem od kojih je jedna ostala u pokušaju.
 
Sumnja se da su između 8. i 15. listopada, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari te po prethodnom zajedničkom dogovoru, u različito doba dana, a najčešće noću, dolazili do poslovnih prostora na području Dubrave.
 
Kaznena djela, sumnja se, činili su na način da bi po dolasku do poslovnih prostora prikladnim alatom obili vrata ili prozor kako bi ušli u unutrašnjost. Na takav su način zajedno djelovali između 8. i 9. listopada kada su provalili u trgovinu na prostoru tržnice u Dubravi, a potom iz nje otuđili novac i tehničke uređaje, dok su 13. listopada u ranojutarnjim satima, nakon što su u njega provalili, iz ugostiteljskog objekta u Ulici Klin također otuđili novac.
 
Između 13. i 14. listopada ponovo su se s istom namjerom vratili na područje tržnice u Dubravi. Sumnja se da su, nakon što su obili vrata jedne od trgovina, ušli u prostor te iz blagajne otuđili novac da bi potom provalili i u susjedni ugostiteljski objekt te iz njega također otuđili novac. U još jednu trgovinu u sklopu tržnice, sumnja se, pokušali su provaliti prikladnim predmetom na način da su njime pokušali obiti ulazna vrata, no kako u tome nisu uspjeli odustali su od daljnje namjere i zajedno se dali u bijeg.  
 
Ponovo su se s istom namjerom, sumnja se, 15. listopada u popodnevnim satima, unajmljenim vozilom dovezli do gradilišta na Miroševečkoj cesti. Nakon što su prišli ogradi gradilišta istu su djelomično demontirali, a potom vozilom ušli u krug gradilišta. S namjerom otuđenja potom su do vozila donijeli više drvenih oplata i metalnih podupirača, no u tome ih je zaustavio nenadani dolazak predstavnika investitora gradilišta te su se, nakon što su uočeni, zajedno pješice dali u bijeg dok su vozilo i predmete kaznenog djela ostavili na gradilištu.
 
Dvojica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće protiv njih je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje, u cilju utvrđivanja i dokazivanja kaznenih djela za koje se sumnja da su ih počinili osumnjičeni nastavlja.

Stranica