Dvoje građana uslijed jakog nevremena koje je zahvatilo grad Zagreb i Zagrebačku županiju, smrtno stradalo (nadopuna Informacije od 19. srpnja)

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Jučer je u poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zaprimili više od 950 dojava građana 

FOTO: Ilustracija

20.7.2023. NADOPUNA

Prema do sada prikupljenim informacijama, više 10-taka je osoba zatražilo liječničku pomoć, dok je na kolnike, vozila i druge objekte palo više stabala, odlomljenih grana i reklamnih panoa, te krovišta i nadstrešnica.
Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke, jučer je u poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zaprimilo više od 950 dojava građana koje su se odnosile na oštećenja prouzročena nevremenom.
 
Prisutni na terenu i jučer i danas aktivno dajemo svoj doprinos i u smislu pomoći građanima, otklanjanja opasnosti, obavljanja očevida, sanacije šteta koje remete redovni tijek života građana s posebnim, od jutros, fokusom na regulaciju prometa na dijelovima gdje je zbog posljedica oluje ili tehničkih oštećenja semafora kao i neprohodnosti prometnica, on otežan.
 
Molimo građane da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kuda se kreću odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega ne smijemo zanemariti mogućnost daljnjeg lomljenja pojedinih grana stabala te otpadanja dijelova krovišta,  žbuke odlomljenih dijelova sa zgrada i drugih objekata.
 
Također molimo da se koliko je god to moguće, na minimalnu razinu svede kretanje osobnim automobilima kroz uži i širi centar Grada sve dok se u potpunosti ne normalizira funkcioniranje prometne infrastrukture.
 

19.7.2023.

Danas 19. srpnja 2023. godine u poslijepodnevnim satima tijekom jakog nevremena na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, dvoje sugrađana smrtno je stradalo
 
Tijekom nevremena i zbog pada stabala život su izgubila dva muškarca, 50-godišnjak u svojstvu pješaka u Ulici Svetog Mateja te na Slavonskoj aveniji 48-godišnji vozač osobnog automobila. Također, tijekom nevremena došlo je do pada građevinskog krana u Zagrebu, Prilazu baruna Filipovića, uslijed čega je teško ozlijeđen 36-godišnji muškarac. Očevidi su u tijeku.
 
Operativni komunikacijski centar policije Policijske uprave zagrebačke zaprimio je preko 100 dojava o padu stabala i oštećenjima uzrokovanim nevremenom uglavnom na području Zaprešića i grada Zagreba, uslijed čega su policijski službenici postupali s ciljem otklanjanja opasnosti za imovinu i živote ljudi sa svim raspoloživim sredstvima i ljudstvom.

Stranica