Dvojica kažnjeni u prometu zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a jedan zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol, formula za nesreću.jpg
FOTO: Ilustracija

U četvrtak, 11. svibnja 2023. godine u 19.30 sati u Zagrebu na raskrižju Mažuranićevog trga i Trga Republike Hrvatske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. Kontrolom je utvrđeno da 28-godišnjak upravlja vozilom zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije odnosno bez položenog vozačkog ispita. Pregledan je po dežurnom liječniku u Zavodu za hitnu medicinu grada Zagreba nakon čega je uz izvješće o uhićenju smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do redovnog rada suda kada je uz optužni prijedlog i priveden na sud.  Na Općinskom prekršajnom sudu vozač je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 2.190 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca.
 
U petak, 12. svibnja 2023. godine u 03.40 sati u Zagrebu na raskrižju Savske i Vodnikove u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao vozilom dok je u organizmu je imao alkohola u iznosu od 1.83 g/kg. Vozač je po otrježnjenju uz optužni prijedlog priveden na sud gdje mu je sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu izrekla ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 1.670 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
U nedjelju, 14. svibnja oko ponoći u Ulici Ivice Lovinčića, prilikom obavljanja očevida prometne nesreće s materijalnom štetom, utvrđeno je da je mopedom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 46-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je nakon liječničkog pregleda, smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je priveden na dežurni odjel Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu donesena je presuda za kojom prilikom mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1.540 eura.
 
           
 

Stranica