Dvojica muškaraca se lažno predstavila i navela da će na kućnoj adresi provjeriti valjanost novčanica

Slika /PU_ZG/ilustracije/IJP.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija

 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu 89-godišnjaka.
 
Sumnja se da su osumnjičeni muškarci 20. studenoga 2023. godine u jutarnjim satima, s ciljem da za sebe ili drugoga pribave protupravnu imovinsku korist u prethodnom zajedničkom dogovoru, pribavili broj telefona oštećenog muškarca te stupili s njim u kontakt. Lažno su mu se predstavili kao policijski službenici i na taj ga način doveli u zabludu te su mu naveli da provode istragu protiv zaposlenica banke zbog krivotvorenih novčanica.
 
Nadalje, kada su saznali da oštećeni muškarac kod sebe i u banci ima novaca, uputili su ga da podigne sav novac kako ne bi propao. Kasnije tog dana su ponovno s njim stupili u kontakt kako bi provjerili je li podigao novac s računa, na što im je 89-godišnjak rekao da novac može podići za tri dana da bi mu tada osumnjičeni rekli da će oni doći na njegovu kućnu adresu kad novac podigne s namjerom provjere novčanica.
 
U četvrtak, 23. studenoga 2023. godine, u zajedničkom dogovoru su ponovno stupili u kontakt s oštećenim, potom su došli do njegovog stana na Medveščaku da bi, nakon što im je otvorio vrata,  osumnjičeni 58-godišnjak iz ruku uzeo novac i zajedno s drugo osumnjičenim muškarcem se udaljio.
 
Policijski službenici brzom su reakcijom u neposrednoj blizini mjesta događaja uočili osumnjičene muškarce, uhitili ih i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica