Dvojica muškaraca zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola kažnjeni novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom

U subotu, 3. travnja 2021. godine, nedugo iza ponoći je 27-goidšnji recidivista upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Gračansko dolje u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 8 naletio je na betonski stup rasvjete. Tijekom obavljanja očevida je odbio provođenje alkotestiranja te je priveden na Prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca.
 
Tog istog dana oko 20.45 sati u Koledeničkoj ulici u Zagrebu je tijekom nadzora prometa zaustavljen osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. Provedenim alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2,05 g/kg te je smješten na otrježnjenje. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom od 8000 kuna i zaštitna mjera  zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od  tri mjeseca.
 

Stranica