Dvojica vozača odbila testiranje na droge, a jedan na alkohol - kažnjeni novčanim kaznama i do 2179 eura

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol, formula za nesreću.jpg

Jean od vozača s 2,61 g/kg alkohola u organizmu skrivio prometnu nesreću

FOTO: Ilustracija
 
U ponedjeljak, 23. siječnja oko 15.30 sati, 36-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se Ulicom Oranice u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozača i vozila policijski službenici su utvrdili kako je 36-godišnjak upravljao vozilom dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane vozilima „B“ kategorije. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena novčana kazna od 1.500 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od tri mjeseca.
 
Istoga dana, oko 18.20 sati 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru istoka. Tijekom obavljanja nadzora vozila i vozača policijski službenici su utvrdili kako je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok je ponuđeno preliminarno ispitivanje na prisutnost droga u organizmu odbio. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni sud, koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2.179,64 eura.
 
U srijedu, 25. siječnja oko 10.30 sati tijekom nadzora prometa u Ulici Dubrava, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak. Prilikom obavljana kontrole vozač je odbio ponuđeno testiranje na droge, a utvrđeno je i da mu je vozačka oduzeta radi neobavljenog izvanrednog zdravstvenog pregleda. Nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka na nadležnom prekršajnom sudu proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna od 1.600 eura.
 
Istoga dana, oko 21 sat, u Šubićevoj ulici, 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u smjeru sjevera te skrivio prometnu nesreću. Obavljenom kontrolom vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega je odveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 1.279,64 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.  
 
Kasnije te večeri, oko 23.20 sati, 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Tina Ujevića u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Davorina Bazjanca nije svoje vozilo držao na sredini obilježene prometne trake već je vozilom prešao na označena parkirališna mjesta i naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenim nadzorom vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,61 g/kg. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni sud, koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.510 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od tri mjeseca.
 
U četvrtak, 26. siječnja oko 2.40 sati, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Savskom ulicom u smjeru juga. Nadzorom kod raskrižja s Odranskom ulicom vozaču je ponuđeno alkotestiranje koje je on odbio. Vozač je uhićen, a nakon prestanka djelovanja opojnih sredstava odveden na nadleži prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.350 eura. Također, određena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

Stranica