Dvojica vozača vozila bez položenog vozačkog pa kažnjeni novčanim kaznama od 10.000 odnosno 11.000 kuna

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Vozačima je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B” kategorije koja će biti izvršena nakon stjecanja prava na upravljanje

U srijedu, 10. veljače 2021. godine oko 21 sat 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Blaža Trogiranina u smjeru zapada. Kod kućnog broja 22 zaustavili su ga policijski službenici koji su obavili kontrolu vozila i vozača te utvrdili da vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u visini 10.000 kuna kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B” kategorije u trajanju od 2 mjeseca koja će se izvršiti nakon njegovog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno izdavanja vozačke dozvole.
 
Istoga dana oko 23.50 sati 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Dragutina Golika zaustavili su ga policijski službenici, koji su utvrdili da je za vrijeme vožnje nepropisno koristio mobilni uređaj. Naknadnom kontrolom također je utvrđeno da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita.
 
Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je sutkinja izrekla novčanu kaznu u visini 11.000 kuna, kao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca koja će se izvršiti nakon njegovog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno izdavanja vozačke dozvole.

FOTO: Ilustracija

Stranica