Edukacija osoba treće životne dobi o važnosti samozaštitnog ponašanja

Slika PU_ZG/slike/ICP/2018/13.4/1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Služba prevencije Policijske uprave zagrebačke kroz svoj rad provodi niz preventivnih aktivnosti, među kojima ipreventivni projekt pod nazivom Zlatna dob - sigurna dob namijenjen osobama treće životne dobi.

Cilj provođenja ovog preventivnog projekta je povećanje sigurnosti osoba treće životne dobi i ujedno unaprjeđenje kvalitete života navedene skupine građana koji predstavljaju specifičnu, osjetljivu i ranjivu društvenu skupinu, potencijalno ugroženu raznim oblicima kaznenih djela, poglavito imovinskog karaktera (preko 20% slučajeva žrtava imovinskog kriminaliteta su osobe treće životne dobi).

Kroz suradnju sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, organiziraju se edukativna predavanja i tribine na temu samozaštitnog ponašanja u domovima za starije i nemoćne osobe, klubovima umirovljenika, centrima za kulturu i raznim udrugama umirovljenika.

U tu svrhu, 12. travnja u prostorijama Knjižnice Augusta Cesarca u Zagrebu, Šubićeva 40/II, u okviru projekta 65+ koje provode Knjižnice grada Zagreba, gostovao je policijski službenik Službe prevencije Zdravko Koluder koji je na temu prijevara na kućnom pragu i drugih kaznenih djela koja se čine na štetu osoba treće životne dobi, održavao predavanje na temu samozaštite i kriminalističke prevencije za tu dobnu skupinu.



Stranica