Humanitarna, korizmena akcija za djecu Dječjeg doma u Laduču

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2012/29.3/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Policijska kapelanija „Majke Božje Kamenitih vrata“ provela je i ove godine korizmenu akciju pod nazivom Doniraj Dječjem domu u Laduču !  Razveselimo male stanovnike dječjeg doma kod Zaprešića i učinimo im uskrsne blagdane veselijima!

Iskustvo prethodne godine kada je kapelanija, također, organizirala slično prikupljanje, bilo je korisno i poticajno da se nastavi i ove godine s akcijom u korizmi.   Djelatnici PU zagrebačke i vjernici naše kapelanije aktivno su se uključili u prikupljanje pomoći djeci Dječjeg doma u Laduču.

Podružnica Laduč je Dom koji  pruža usluge smještaja i boravka djeci i mlađim punoljetnim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci bez roditelja, djeci koju roditelji zanemaruju ili zlostavljaju. Osigurava im stalni, tjedni i privremeni smještaj ili cjelodnevni i poludnevni boravak. Zadovoljava životne potrebe djeteta: prehrana, higijena, briga o zdravlju, čuvanje, odgoj i obrazovanje, njega i provođenje slobodnih aktivnosti. Pomaže mladima kod osamostaljivanja.

Tako se i ove korizme uspješno provela korizmena akcija pomoći, zahvaljujući svima Vama koji ste aktivno sudjelovali. Prikupila su se razna sredstva od  igrački, odjeće, obuće, kozmetike, slatkiša, tehničke robe pa sve do doniranih novčanih sredstava.

Danas, nakon redovite mise četvrtkom, nekolicina djelatnika PU zagrebačke i djelatnika PP Zaprešić, čija Policijska postaja pokriva to područje, zajedno s kapelanom vlč. Davidom Klarićem uručili su prikupljena sredstva vodstvu Dječjeg doma u Laduču. 

Hvala Vam dragi djelatnici i vjernici što ste velikog srca i punog ljubavi.



Stranica