I ovog vikenda, drugog dana pojačanog nadzora u prometu, policijski službenici utvrdili 75 prometnih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Cilj ove akcije je osigurati građanima poštivanje javnog reda i mira uz inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu

 FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke, u noći s 15. na 16. srpnja 2023. godine, provedena je akcija pojačanog nadzoru u prometu, a posebice u gradu Zagrebu i to u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir. Vozači koji upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvaraju buku te takvim načinom vožnje također remete javni red i mir i krše propise, posebice u cestovnom prometu.
 
Tijekom provođenja same akcije, policijski službenici nisu zaprimili niti jednu dojavu o mogućim okupljanjima u vezi ilegalnih uličnih utrka ili slične vrste okupljanja. Zaprimljene su dvije dojave građana o kršenju prometnih propisa, za koje daljnjim postupanjem nisu utvrđeni elementi prekršaja ili drugih kažnjivih radnji.
 
Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontrolom vozila i vozača utvrđeno je ukupno 75 prometnih prekršaja, tri prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru te jedno kazneno djelo i jedan prekršaj iz segmenta zlouporabe droga.
 
Najviše zabilježenih prekršaja, njih 31, odnosilo se na nepropisnu brzinu.
 
Utvrđeno je ukupno 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Dvojica su vozača upravljala za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom, a isti broj njih upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita.
 
Utvrđena su i četiri prekršaja tehničke neispravnosti vozila te tri upravljanja vozilima kojima je isteklo važenje prometne dozvole.
 
Osam vozača tijekom vožnje nije koristilo sigurnosni pojas dok su dvojica nepropisno koristila mobitel. Utvrđeno je i 12 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Podsjećamo da Policijska uprava zagrebačka u dane vikenda provodi akcije pojačanog postupanja u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama, a o kojima redovno izvješćujemo javnost najavama, a u konačnici i provedenim rezultatima.

Stranica