Iako nije uspio u svojoj namjeri da otuđi novac iz bankomata, policija ga predala pritvorskom nadzorniku

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/SVIBANJ/11-05-21/foto-1.png

Oštetili bankomat s ciljem krađe novca, ali nisu uspjeli

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 46 godina zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška krađa provaljivanjem“ u pokušaju.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su, 10. svibnja 2021. godine oko 3.35 sati, u Zagrebu u Ulici Josipa Hatzea, osumnjičeni i još dvojica za sada nepoznatih počinitelja, došli zajedno do samostojećeg bankomata s ciljem oduzimanja i protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, gdje su sprejom pošpricali video nadzornu kameru bankomata. Potom su pomoću prikladnog alata demontirali metalna vratašca gdje se izbacuje novac, nakon čega su u neposrednu blizinu bankomata postavili dvije plinske boce ispunjene točno neutvrđenom smjesom na koje su montirali plastična prozirna crijeva te su uz boce razvukli električni kabel dužine 34 metra. Međutim, odustali su od daljnje namjere te se dali u bijeg bez da su išta otuđili.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 46-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu.

Stranica