Iako se trebao nalaziti u samoizolaciji policijski ga službenici uočili u garaži stambene zgrade

Slika /PU_ZG/ilustracije/policijski_auto_02.jpg

Pretragom stana kojim se koristio pronađen pištolj i streljivo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 11. stavka 4. i članka 10. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i prekršaja iz članka 47. stavka 2. točke 8. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
 
Naime, sumnja se da je 35-godišnjak nabavio i držao vatreno oružje kategorije B bez odobrenja za nabavu oružja koje je izdalo nadležno tijelo i to pištolj kalibra 9x19 mm, originalnog tvorničkog broja s pripadajućim spremnikom za streljivo u kojem se nalazilo petnaest komada za oružje kategorije B i to bez da posjeduje važeći oružni list ili važeće odobrenje za nabavu oružja ili europsku oružnu propusnicu ili drugu ispravu o oružju izdanu na temelju međunarodnih ugovora.
 
Nadalje, sumnja se da se nakon dolaska na državni teritorij Republike Hrvatske nije pridržavao određene mu posebne sigurnosne mjere za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno, iako se nakon ulaska u Republiku Hrvatsku trebao držati od strane Ministarstva unutarnjih poslova propisane mu mjere samoizolacije, policijski su ga službenici 27. siječnja 2021. godine oko 13 sati uočili u garažnom prostoru stambene zgrade u Petrovaradinskoj ulici.
 
U srijedu, 27.  siječnja 2021. godine policijski su službenici pretragom stana u Petrovaradinskoj ulici pronašli pištolj marke kalibra 9x19 mm, originalnog tvorničkog broja s pripadajućim spremnikom za streljivo u kojem se nalazi petnaest  komada streljiva.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 35-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

FOTO: Ilustracija

Stranica