Izazivanje prometnih nesreća s materijalnom štetom, pronalazak ranije otuđenog vozila, uhićenje osumnjičenih i uporaba sredstava prisile

Danas, 11. kolovoza u vremenu od 4 do 4,20 sati, policijski su službenici na Zagrebačkoj cesti na području Črnomerca uočili vozilo marke VW Passat koprivničkih registracijskih oznaka, otuđeno s područja PU koprivničko-križevačke i u njemu dvije osobe. Vozač se odbio zaustaviti, te se velikom brzinom dao u bijeg ulicama Črnomerca, Trešnjevke, Trnja, Peščenice, Dubrave, Maksimira, Medveščaka, Centra i natrag prema zapadnom dijelu grada čineći niz prometnih prekršaja. U potjeru se uključio veći broj policijskih ophodnji, a tijekom bijega vozač na križanju Vlaške i Bauerove prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom oštetivši metalne stupiće, parkirani motocikl i službeno vozilo PU zagrebačke.

Danas, 11. kolovoza u vremenu od 4 do 4,20 sati, policijski su službenici na Zagrebačkoj cesti na području Črnomerca uočili vozilo marke VW Passat koprivničkih registracijskih oznaka, otuđeno s područja PU koprivničko-križevačke i u njemu dvije osobe. Vozač se odbio zaustaviti, te se velikom brzinom dao u bijeg ulicama Črnomerca, Trešnjevke, Trnja, Peščenice, Dubrave, Maksimira, Medveščaka, Centra i natrag prema zapadnom dijelu grada čineći niz prometnih prekršaja. U potjeru se uključio veći broj policijskih ophodnji, a tijekom bijega vozač na križanju Vlaške i Bauerove prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom oštetivši metalne stupiće, parkirani motocikl i službeno vozilo PU zagrebačke. Nakon 20-tak minuta pokušaja zaustavljanja vozila, vozilo je zaustavljeno na području Susedgrada u Bolničkoj ulici, kojom prilikom je vozač prouzročio još jednu prometnu nesreću oštetivši parkirano vozilo marke Škoda felicia zagrebačkih registracijskih oznaka. Odmah po zaustavljanju vozač i suvozač su pokušali pobjeći iz vozila u čemu su ih spriječili policijski službenici  uz uporabu sredstava prisile (tjelesne snage i sredstava za vezivanje) te uhitili maloljetnog vozača i 21-godišnjeg suvozača. Zbog osnova sumnje da su na području PU koprivničko-križevačke počinili kazneno djelo razbojništva i krađu navedenog vozila, osumnjičeni su privedeni u službene prostorije. Tijekom događaja osumnjičeni su lakše ozlijeđeni, a očevidi prometnih nesreća i pronalaska ranije otuđenog vozila su u tijeku.



Stranica