Kažnjeni na sudu zbog prometnih prekršaja

U srijedu, 20. kolovoza 2023. oko 11 sati 49-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Ante Mike Tripala. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 1 utvrđeno je da upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.500 eura.
 
Istoga dana oko 15 sati, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Karlovačke ulice u smjeru juga. Kod skretanja za mjesto Horvati, na svjetlosne i zvučne znakove policijskih službenika da se zaustavi vozač se  oglušio te nastavio vožnju u smjeru juga, gdje se zaustavio u mjestu Horvati, na adresi svog prebivališta. Obavljenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom iako je imao 1,76 g/kg alkohola u organizmu. Ujedno, utvrđeno je da je isteklo važenje njegove vozačke dozvole te je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.380 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Iste večeri, oko 20 sati, 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,08 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Oranički odvojak u smjeru istoka. Dolaskom do rampe na ulazu u dvorišni prostor kod kućnog broja 2/C, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, naletio je na rampu koja je u trenutku prometne nesreće bila u spuštenom položaju. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 743,16 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica