Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prekršaja, vozači i dalje krše prometne propise

Slika /PU_ZG/ilustracije/casa vise zivot manje.jpg
FOTO: Ilustracija

U četvrtak, 6. srpnja oko 07.50 sati, 62-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom utvrđeno je da upravlja navedenim vozilom prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom budući da mu je zbog prikupljenih 15 negativnih prekršajnih bodova ukinuta vozačka dozvola.
Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000 eura.
 
U srijedu, 5. srpnja 2023.godine oko 14 sati,  48-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Horvaćanskom cestom u smjeru istoka brzinom od 62km/h u naseljenom mjestu gdje je ista prometnim propisom ograničena na 50 km/h. Nadalje, vozač za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom koji je ugrađen u vozilo, niti je kod sebe imao važeću vozačku. Daljnjom provjerom utvrđeno je da mu je istekla valjanost prometne dozvole te da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.800 eura.
 
Istog dana, 5. srpnja oko 23.45 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka a kretao se kolnikom Ulice Velimira Škorpika u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača je utvrđeno kako je upravljao navedenim vozilom pod utjecajem od 1,74 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.
 
U utorak, 4. srpnja u 14.45 sati, 19-godišnjak je upravljao mopedom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Prigradske ulice u smjeru zapada. Obavljenim nadzorom policijskih službenika je utvrđeno da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita. Nadalje, utvrđeno je da je upravljao vozilom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole za više od 15 dana te kao vlasnik navedenog mopeda nije u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole odjavio vozilo odnosno vratio registarske pločice policijskoj upravi koja vozilo vodi u evidencijama. Nadalje, također prije uporabe vozila u prometu, nije za navedeno vozilo sklopio Ugovor o osiguranju od automobilske odgovornosti, odnosno postojeća polica
osiguranja mu je istekla. Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.333,61 eura.
 
Istog dana, oko 15.10 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Brezovićke ceste u smjeru zapada. Kontrolom policijskih službenika utvrđeno je da upravlja vozilom koje je neregistrirano odnosno odjavljeno. Nadalje, utvrđeno je da je upravljao motornim vozilom, a zbog prikupljenih 18 negativnih prekršajnih bodova ukinuta mu je vozačka dozvola, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom.
 
Nesavjesni vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.760 eura.
 

Stranica