Kažnjeni u prometu zbog počinjenih prometnih prekršaja

Izrečene im novčane kazne i zaštitne mjere

U četvrtak, 10. kolovoza oko 2 sata na Slavonskoj aveniji zatečen je 38-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, a koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok je u krvi imao alkohola najmanje 1,95 g/kg zbog čega je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Istog dana, doveden je na Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu. Provedenim žurnim postupkom, vozaču je  pravomoćnom presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1530 eura te mu je izrečena  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
U srijedu, 9. kolovoza oko 7.45 sati u Zagrebu na raskrižju Slavonske avenije i Avenije Većeslava Holjevca, 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, sudjelovao je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola od 2,14 g/kg, zbog čega je uhićen te nakon obavljenog liječničkog pregleda smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Sljedećeg dana, 10. kolovoza vozač je doveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Novom Zagrebu. Provedenim žurnim postupkom, proglašen je krivim, pravomoćnom presudom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1510 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Istog dana, dvadeset minuta kasnije, na Slavonskoj aveniji kod raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog, u nadzoru prometa, zaustavljen je 32-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača, utvrđeni su prekršaji prikrivanja podataka na tahografskim listićima, prekoračenja dopuštenog trajanja dnevnog vremena vožnje i veći tehnički nedostaci na terenom vozilu iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, za koje će u redovnom postupku prekršajnim nalozima biti izrečene novčane kazne u iznosima za vozača ukupna novčana kazna u iznosu od 1.110 eura, za odgovornu osobu u pravnoj osobi ukupna novčana kazna u iznosu od 2.300 eura te pravnu osobu ukupna novčana kazna u iznosu od  3.830 eura.

Stranica