Kažnjeni u prometu zbog prometnih prekršaja

Slika /PU_ZG/ilustracije/policijski_auto_02.jpg

Sud izrekao novčane kazne preko 6500 eura

FOTO: Ilustracija
 
U petak, 13. siječnja oko 13 sati, 63-godišnjak upravljao je osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Štefanovec u smjeru zapada u Zagrebu. Dolaskom do raskrižja s Ulicom G. Šuška prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je  nastala materijalna šteta. Alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem od 0,67 g/kg alkohola u organizmu i bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. Vozač je zbog počinjenih prekršaja uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1.970 eura.
 
Sljedećeg dana, 14. siječnja oko 19 sati, 60-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Sv. Ivana u smjeru juga. Obavljenom kontrolom je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem od  1,37 g/kg alkohola u organizmu za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Vozač je zbog počinjenih prekršaja uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 1.980 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od mjesec dana.
 
Istog dana oko 23.50 sati, 44-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Grižanskom ulicom u smjeru juga. Obavljenom kontrolom je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem od 2,00 g/kg alkohola u organizmu za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena radi sakupljenih negativnih bodova. Vozač je zbog počinjenih prekršaja uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.670 eura.

Stranica