Kažnjeni zbog upravljanja vozilima bez obzira na zaštitne mjere i ukinute vozačke dozvole

Slika /PU_ZG/ilustracije/alkohol.jpg

Svima naplaćene novčane kazne u iznosu od oko 2000 eura

FOTO: Ilustracija

U četvrtak, 15. veljače 2024. godine oko 19 sati,  49-godišnji muškarac upravljao je teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je temeljem Prekršajnog naloga izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u krvi (0,81 g/kg) te da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole. Muškarac je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1840 eura.
 
U petak, 16. veljače 2024. godine oko 18.20 sati, 46-godišnji muškarac upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, Svetoklarskom ulicom u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecana prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije kao i da je na osobnom automobilu isteklo važenje prometne dozvole. Muškarac je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2910 eura.
 
U nedjelju, 18. veljače 2024. godine oko 00.40 sati, 45-godišnji muškarac upravljao je osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru juga. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da mu je vozačka dozvola ukinuta i poništena zbog negativnih bodova. Daljnjim postupanjem vozač je odbio test na droge, kao i vađenje krvi i urina. Uhićen je i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2640 eura.

Stranica