Kažnjeni zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita te prolaska na crveno svijetlo

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Zbog prekršaja kažnjeni novčanim kaznama iznad 1320 eura

FOTO: Ilustracija

Tijekom ovog tjedna od 25. do 29. ožujka 2024. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke utvrdili su ukupno 244 prekršaja od čega osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Od interesantnijih događaja izdvajamo slijedeće:
 
U ponedjeljak 25. ožujka 2024. godine oko 5 sati,  35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom  marke Škoda Fabia zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka. Kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 9 utvrđeno je da je upravljao motornim vozilom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita budući mu je vozačka dozvola ukinuta. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura.
 
U srijedu 27. ožujka 2024. godine oko 2 sata, 40-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke Volkswagen varaždinskih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Prilaza baruna Filipovića u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Vodovodnom ulicom na kojem se prometom upravlja semaforima nastavio je vožnju u smjeru istoka za vrijeme dok je bio uključen znak crvenog svjetla. Kontrolom vozila i vozača u Grahorovoj ulici kod kućnog broja 22, nakon što su mu policijski službenici ponudili preliminarno ispitivanje na prisutnost opojnih droga u organizmu kao i izuzimanje uzoraka krvi i urina radi analize uz stručni pregled, isti je odbio. Također, provjerom je utvrđeno da je upravljao navedenim vozilom za vrijeme dok mu je važenje vozačke dozvole isteklo 2016. godine. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1860 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 6 mjeseci.

Stranica