Kažnjeni zbog vožnje pod utjecajem alkohola i uzrokovanja prometnih nesreća

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Zbog prekršaja kažnjeni novčanim kaznama

FOTO: Ilustracija

U utorak, 27. veljače 2024. godine oko 19.50 sati na raskrižju Miroševečke i Fabijanićeve ulice dogodila se prometna nesreća koju je uzrokovao 59-godišnjak. Obavljenim je očevidom utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1.72 g/kg), za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te prepraćen na nadležni prekršajni sud, gdje mu je  izrečena novčana kazna u iznosu 2900 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od šest mjeseci.
 
U subotu, 2. ožujka 2024. godine oko 5.40 sati 21-godišnjak kao mladi vozač skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1,66 g/kg), a kretao se kolnikom ulice Milana Ogrizovića u smjeru juga i to u suprotnom smjeru. Dolaskom do kućnog broja 34 zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom te je naletio na metalnu ogradu i zid stambene zgrade.
Mladi vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1300 eura i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.
 
U četvrtak, 29. veljače 2024. godine oko 18.10 sati, 22-godišnjak je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te je na križanju Heinzelove ulice i Slavonske avenije prošao na upaljeno crveno svijetlo za njegov smjer kretanja.
Obavljenim očevidom utvrđeno je da je upravljao vozilom u prometu pod utjecajem alkohola u organizmu (1.79 g/kg) te je uhićen i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 1970 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
U subotu, 2. ožujka 2024. godine oko 10.15 sati, policijski su službenici tijekom nadzora prometa u Vugrovečkoj ulici u Popovcu zaustavili 37-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1.60 g/kg) za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta radi neobavljenog izvanrednog nadzornog liječničkog pregleda.
Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je doveden na Općinski sud u Sesvetama, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu 3000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseca.

Stranica