Krim.istraživanja – teške krađe, krađe, pronevjere i zlouporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/MUP/auto_policija08.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Ivanić Grad su,u suradnji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Ivanić Gradu i samostalno, proveli nekoliko značajnijih kriminalističkih istraživanja.  U prvom krim. istraživanju utvrđeno je osnova sumnje da je 43-godišnjak sam ili u suradnji sa za sada nepoznatom osobom počinio 13 krađa, dvije teške krađe i pronevjeru na štetu tvrtke u kojoj je uposlen. Naime, osumnjičeni je tijekom 2012. g. u više navrata na radilištima iz radnih strojeva otuđivao manje količine specijalnog ulja, te je potom kao uposlenik utvrđivao količini ukradenog ulja, kao i da podmiri nedostatak za što je u skladištu tvrtke zaduživao specijalno ulje. Osumnjičeni je potom izvršio punjenje radnih strojeva uljem, do potrebne razine, nakon čega je lažno prikazivao da je utrošio znatno više specijalnog ulja, no što je stvarno utočio, a razliku je protupravno prisvajao. Specijalno ulje je osumnjičeni potom preprodavao, a za pronalaženje kupca je između ostalog koristio i internetske oglase.   

 Foto : Ilustracija

 

Policijski službenici Policijske postaje Ivanić Grad su,u suradnji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Ivanić Gradu i samostalno, proveli nekoliko značajnijih kriminalističkih istraživanja.  

U prvom krim. istraživanju utvrđeno je osnova sumnje da je 43-godišnjak sam ili u suradnji sa za sada nepoznatom osobom počinio 13 krađa, dvije teške krađe i pronevjeru na štetu tvrtke u kojoj je uposlen. Naime, osumnjičeni je tijekom 2012. g. u više navrata na radilištima iz radnih strojeva otuđivao manje količine specijalnog ulja, te je potom kao uposlenik utvrđivao količini ukradenog ulja, kao i da podmiri nedostatak za što je u skladištu tvrtke zaduživao specijalno ulje. Osumnjičeni je potom izvršio punjenje radnih strojeva uljem, do potrebne razine, nakon čega je lažno prikazivao da je utrošio znatno više specijalnog ulja, no što je stvarno utočio, a razliku je protupravno prisvajao. Specijalno ulje je osumnjičeni potom preprodavao, a za pronalaženje kupca je između ostalog koristio i internetske oglase.  

Drugim krim. istraživanjem su utvrđene osnove sumnje kaznenog djela pronevjere nad dvojicom počinitelja (55,52).

Oni su tijekom radnog vremena teretnim vozilom tvrtke u kojoj su uposleni i osobnim automobilom jednog od osumnjičenog otišli na skrovito mjesto, gdje su započeli s protupravnim prisvajanjem goriva iz specijalnog uređaja, koji se nalazio na teretnom vozilu u čemu su zatečeni od strane policijskih službenika Policijske postaje Ivanić Grad.  

Trećim krim. istraživanjem su utvrđene osnove sumnje da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Osumnjičenog su policijski službenici PP Ivanić Grad zatekli u Kloštar Ivaniću, a   pregledom njegove odjeće pronašli manju količina opojne droge – marihuane.

 Protiv navedenih počinitelja podnesene su kaznene prijave, te su, osim 20-godišnjaka, predani pritvorskom nadzorniku.  



Stranica