Kriminalističko istraživanje: razbojništvo u Maksimiru

Policijski su službenici IV. policijske postaje dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića zbog osnovane sumnje da su dvojica počinila kazneno djelo razbojništva, a treći pomaganje u razbojništvu na štetu dvije maloljetne djevojke. Kazneno se djelo dogodilo drugog prosinca prošle godine oko 20 sati na Maksimirskom perivoju kada je treće osumnjičeni (1993.) u šetnju poveo svoje dvije maloljetne prijateljice. Prvo i drugoosumnjičeni su maskirani, u prethodnom dogovoru s prvoosumnjičenim, pričekali ih na klupi u parku i, kad je ovo troje prošlo pored njih, prišli im s leđa i trećeosumnjičenog udarili. Drugoosumnjičeni maloljetnik je došao do jedne od djevojaka i, prijeteći nožem, pokušao joj oteti torbicu na što je ova počela dozivati pomoć. Na to je prvoosumnjičeni (1994.) došao do nje i zaprijetio također nožem, uzeo torbicu i pokušao istrgnuti ogrlicu. Od druge djevojke otuđili su mobitel i vratili se do klupe na kojoj su ranije sjedili. Prvoosumnjičenom je, u kretanju, iz džepa ispao otuđeni telefon i njegov nož, a ostale su stvari bacili u parku Maksimir. Materijalna šteta iznosi oko 2.000 kuna, a sva trojica su nakon dovršenog krim istraživanja predana pritvorskom nadzorniku.  

Policijski su službenici IV. policijske postaje dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića zbog osnovane sumnje da su dvojica počinila kazneno djelo razbojništva, a treći pomaganje u razbojništvu na štetu dvije maloljetne djevojke.

Kazneno se djelo dogodilo drugog prosinca prošle godine oko 20 sati na Maksimirskom perivoju kada je treće osumnjičeni (1993.) u šetnju poveo svoje dvije maloljetne prijateljice. Prvo i drugoosumnjičeni su maskirani, u prethodnom dogovoru s prvoosumnjičenim, pričekali ih na klupi u parku i, kad je ovo troje prošlo pored njih, prišli im s leđa i trećeosumnjičenog udarili. Drugoosumnjičeni maloljetnik je došao do jedne od djevojaka i, prijeteći nožem, pokušao joj oteti torbicu na što je ova počela dozivati pomoć. Na to je prvoosumnjičeni (1994.) došao do nje i zaprijetio također nožem, uzeo torbicu i pokušao istrgnuti ogrlicu.

Od druge djevojke otuđili su mobitel i vratili se do klupe na kojoj su ranije sjedili. Prvoosumnjičenom je, u kretanju, iz džepa ispao otuđeni telefon i njegov nož, a ostale su stvari bacili u parku Maksimir.

Materijalna šteta iznosi oko 2.000 kuna, a sva trojica su nakon dovršenog krim istraživanja predana pritvorskom nadzorniku.

 



Stranica