Lažno se predstavljao kao službena osoba i na prijevaran način otuđivao novac zaposlenicima trgovina i radionica

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Razbojnička krađa“, „Teška krađa" i dva kaznena djela „Prijevara“, od čega jedno u pokušaju

FOTO: Ilustracija

U subotu, 27. ožujka oko 14 sati 38-godišnjak je došao u poslovnici igara na sreću u Gajevoj ulici u Centru te se 58-godišnjoj zaposlenici lažno predstavio kao službena osoba i naveo da su u optjecaju lažne novčanice. Nakon što ju je zatražio da iz blagajne izvadi novčanice i preda mu ih na provjeru ona je to i učinila, a on je u trenutku njene nepažnje otuđio novac i udaljio se iz poslovnice. Shvativši da je prevarena, zaposlenica je izišla iz poslovnice i trčeći se uputila za njim. Sustigla ga je na križanju Tesline ulice i Trga Nikole Zrinskog, no on ju je s ciljem da zadrži novac, udario i pobjegao. U Praškoj ulici, sustigli su ga prolazeći građani koji su čuli poziv u pomoć zaposlenice te ga zadržali do dolaska policija. Osumnjičeni je tada uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da mu navedeno nije jedino kazneno djelo koje je počinio.
 
Naime, sumnja se da je dan ranije oko 13.15 sati, došao u postolarsku radnju u Kačićevoj ulici te se vlasniku lažno predstavio kao službena osoba i zatražio da mu preda novac na provjeru, navodeći iste razloga kao i u prethodnom slučaju. Vlasnik radionice odbio je učiniti zatraženo zbog čega se osumnjičeni udaljio s mjesta događaja ništa ne otuđivši.
 
S istom je namjerom, sumnja se, osumnjičeni postupao istoga dana pola sata ranije kada je u istoj ulici ušao u prodavaonicu te postavio isti zahtjev pred zaposlenicu. Međutim, i ona je posumnjala u istinitost njegovih navoda te mu je odbila predati novac iz kojeg razloga je napustio prodavaonicu ništa ne otuđivši.
 
Također se sumnja da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi 14. ožujka došao u prodavaonicu u Ilici te se i tamo zaposlenici predstavio kao službena osoba tražeći da mu zaposlenica preda novac na provjeru. Zaposlenica je, na njegovo traženje, izvadila novčanicu iz blagajne, a on ju je tada istrgnuo iz njene ruke i pobjegao s mjesta događaja.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3.500 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica