Maloljetnik i 19-godišnjak osumnjičeni za krađu parfema vrijednosti veće od 5.400 eura

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Obilazili trgovine na području Maksimira i Dubrave te iz njih otuđivali parfeme

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i maloljetnikom vezano za počinjenje 13 kaznenih djela „Krađa“, od čega se sumnja da su zajedno počinili 10 kaznenih djela krađe. Jednu od 13 krađa, sumnja se, počinio je maloljetnik sam dok se u počinjenje dvije krađe uključio još jedan zasad nepoznati počinitelj- u jednom slučaju u društvu obojice te u jednom slučaju u društvu 19-godišnjaka.  
 
Naime, sumnja se da su od sredine lipnja do kraja kolovoza 2023. godine, zajedno i u dogovoru, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, dolazili u trgovine na području Maksimira i Dubrave.
 
U pogodnom trenutku, sumnja se, koristili su zauzetost zaposlenika ili su odvraćali njihovu pažnju raspitujući se za karakteristike proizvoda, a potom bi jedan od njih s polica otuđio više parfema koje su zatim iznijeli iz trgovina i dali se u bijeg.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 5.400 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica