Maskiran ulazio u trgovine, jednom u benzinsku postaju te prijeteći nožem otuđivao novac

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

U osam razbojništva na području Dubrave otuđio preko 20 tisuća kuna

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje osam kaznenih djela „Razbojništvo“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni od 30. srpnja do 1. rujna 2020. godine s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, uglavnom u popodnevnim satima, dolazio u trgovine te jednom u benzinsku postaju na području Dubrave. Sumnja se, osumnjičeni je po ulasku u objekte razbojništva činio na način da bi najčešće prebacio kapuljaču preko glave te uz masku na licu, sunčane naočale i šilt kapu, ciljano želio sakriti svoj identitet. Zaposlenicima je prilazio i prijetio nožem što je kod njih izazivalo strah i bojazan za vlastiti život zbog čega bi mu naposljetku predali traženi novac. Otuđeni novac, osumnjičeni je naknadno potrošio, nevjerojatnije za osobne potrebe.
 
Nadalje, u sklopu kriminalističkog istraživanja, 18. svibnja 2021. godine temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga doma i drugih prostora na području Sesveta koje koristi osumnjičeni, a kojom prilikom su pronađeni predmeti odnosno odjeća koju je osumnjičeni koristio pri počinjenju ovih kaznenih djela.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 21.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež.

Stranica